VIDEO: Rușii ar fi lovit cu racheta o navă civilă din Marea Neagră

Agenția de presă Reuters informează că armata rusă a avariat o navă civilă, sub pavilion Liberia, care se află într-un port din regiunea Odesa, la Marea Neagră.

În urma atacului cel puțin o persoană ar fi murit pe loc iar alte patru sunt grav rănite.

„Racheta a lovit suprastructura unei nave civile sub pavilionul Liberiei, în momentul intrării acesteia în port”, a declarat șeful Comandamentului Militar Sud al Ucrainei, pe canalul de Telegram.

Acesta a mai adăugat că o persoană ar fi fost ucisă, în timp ce alți trei membri de echipaj, cetățeni filipinezi și un angajat portuar, au fost răniți.

Nava urma să încarce minereu de fier pentru China, a declarat ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov.

Tot Kubrakov mai transmite că Rusia a efectuat 21 de atacuri direcționate asupra infrastructurilor portuare ucrainene, după ce s-a retras din acordul cerealelor din Marea Neagră.

„În tot acest timp, această țara teroristă a avariat peste 160 de obiective de infrastructură și 122 de vehicule”, a postat Kubrakov pe canalul său Facebook.

Din primele date rezultă că ar fi vorba despre nava Kmax Ruler de 92.000 TDW, după cum susține Yoruk Isik, șeful companiei de consultanță Bosphorus Observer.

El a declarat pentru Reuters că nava se afla în portul Pivdennyi fiind lovită în timp ce încărca minereu de fier. Pilotul ucrainean aflat la bordul navei a fost ucis.

Nava
Nava "Kmax Ruler"