Deputatul Cristina Rizea se va întâlni cu ministrul Sorin Grindeanu, pentru a discuta despre trenul metropolitan

Deputatul Cristina Rizea anunță o întâlnire esențială pentru viitorul mobilității în Constanța.

„Marcăm în calendarele noastre data de 24 noiembrie, ora 11:00, pentru viitorul Constanței. Pe agenda discuțiilor se află implementarea proiectului trenului metropolitan, o inițiativă ce promite să redefinească transportul public regional. Vor fi prezenți domnul Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, și specialiști din minister, care vor contribui cu expertiza și sprijinul lor în vederea realizării efective a acestui proiect ambițios.

Toți primarii implicați în această inițiativă vor primi o invitație să se alăture discuțiilor, deoarece urmărim să îmbunătățim ritmul progresului și să finalizăm în cel mai scurt timp acordul strategic între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, Ministerul Transporturilor și toate entitățile implicate. Aceasta nu este doar o întâlnire, ci un angajament pentru progresul și bunăstarea constănțenilor prin îmbunătățirea infrastructurii de transport", a declarat Cristina Rizea. 

Ministerul Transporturilor a lansat Ghidului Solicitantului pentru prioritatea (P6) Dezvoltarea mobilității sustenabile în nodurile urbane – trenurile metropolitane din Programul Transport (PT) 2021-2027, iar Constanța îndeplinește toate criteriile. 

Sprijinirea acestui proiect de către Guvern și Parlament este importantă pentru dobrogeni, având în vedere faptul că vor exista linii duble, electrificate care vor uni Mangalia de Constanța și Constanța de Tulcea pe ruta Gara Constanța - Tomis Plus - Ovidiu - Lumina - Aeroport Kogălniceanu - Tulcea. Constanța va avea de asemenea rută spre Năvodari - Cap Midia, care va trece prin Tomis Plus, Ovidiu și Lumina unde va fi bifurcația spre aeroport.

 
Etichete: